деца в предучилищна връзка

Как да подготвите детето си за предучилищна група - 6 неща, които трябва да направите!

6 неща, които трябва да направите, преди детето ви да тръгне на предучилищна възраст. Научете за най-важните начини как да подготвите детето си!

1. Детето ви може самостятелно да ходи до тоалетна 

Това включва да могат самостоятелно да дърпат панталоните си нагоре и надолу и да могат да се избършат, защото това е нещо, с което техният учител НЯМА да им помогне!

Съвет: Изпращайте детето си в панталони, които лесно се вдигат и свалят, без трудни копчета.  

2. Детето ви може да адресира своята нужда 

Като родители имаме шесто чувство - знаем кога на детето му се ходи до тоалетна, кога е преуморнено, жадно, гладно и т.н.

Учителят на детето ви няма да го познава като вас. Те не могат да усетят кога на детето ви е горещо или трябва да използва тоалетната.

Вашето дете трябва да съобщи тези нужди на учителя, което означава, че зависи от ВАС да го научите на тези умения!

3. Посете заедно училището 

Не забравяйте да заведете детето си на обиколка на предучилищната група, преди да започне.

Консултирайте се с училището, за да видите дали има някакъв ден на отворените врати точно преди началото на училището. Ако няма предвиден такъв, съветваме ви да направите малка обиколка през пролетта, преди училището да излезе за лятото.

Съвет: Още нещо, което е добре да проверите - детската площадка, тъй като тя ще бъде любимата част от деня!

4. Изберете функционална раница заедно

Не е нужно да е прекалено голяма, но и малка пък може да се оказаже крайно неефективна, за да поберат резервни дрехи и кутия за храна. Вземете раница с етикет, за да може да я надпишите удобно. 

5. Четете книги за деца в предучилищна възраст 

Един от най-добрите начини да подготвите децата за преход е като четете книги за тях. 

6. Коригирайте ежедневната си рутина, ако е необходимо

Ако дете тръгва на училище в предучилищна група през есента, добра идея е да коригирате графика си поне до края на лятото.

Не е нужно драстично да променяте нещата, просто се уверете, че техните графици за сън и хранене са достатъчно близки до графика на предучилищната група.

Например, ако започва в 8:30 и вашето дете обикновено спи до 9:00, това със сигурност трябва да се коригира!

И ако детето ви е свикнало да обядва по-рано, от колкото ще обядва в училище, най-добре е да започнете да премествате обяда по-късно у дома. Също така и да дадете и по-обилна закуска.

Допълнително от нас:

Не се стресирайте дали детето знае достатъчно. Уменията, които са най-важни за усвояване на децата в предучилищна възраст, са решаване на проблеми и социални умения. И познайте какво? Те ги научават чрез игра и взаимодействие с връстниците си.

Не прекалявайте с продължителното сбогуване

Наистина е трудно, ако детето започне да се тръшка и да плаче за вас. Ако останете и ги уверите, че нещата ще бъдат наред, само ще ги накара да се тревожат, че нещата НЯМА да са наред. Поддържайте гласа си приятен и весел и ги уверете, че ще прекарат страхотен ден и че нямате търпение да чуете за цялото им забавление, когато ги вземете! След това излезте възможно най-бързо. Можете дори да отидете до колата си и да си поплачете, ако това е необходимо!

Вашето дете ще обича да ходи на училище, а вие ще обичате да си почивате малко! Честно казано, това ще ви накара да се почувствате освежени и презаредени… и също така нелепо развълнувани да ги видите, когато се приберат у дома!


0 Коментара

Все още няма коментари.

Само регистрирани потребители могат да коментират.