.
Зеленчукова супа с фиде 190гр
0.00
0 продукта

Лого Ние и децата - Марина, психолог и консултант на осъзнати родители

Ранно детско развитие

Ние и децата - Марина, психолог и консултант на осъзнати родители

Стара Загора
https://nieidecata.bg/
https://www.facebook.com/weandthechildren

Здравейте! Аз съм Марина. Предизвикателствата, които срещнах в личния си живот и в родителството, ме провокират да не спирам да уча, да търся и да се развивам. Ще ви помогна да излезете от цикъла на трвожността и да се свържете се децата си по ефективен и уважителен начин.
Моята история

Любовта ми към Психологията се зароди в гимназията и продължих приключението си с нея във Велико Търново, от където получих бакалавърската си степен. Още в студентските си години прочетох книгата на Хаим Гинът “Детето и ние” и останах запленена от изкуството на ефективното, уважително, приемащо общуване.

Докато очаквах първото си дете се запознах с д-р Гергана Маркова. Тя ми подаде ръка и започнах да се обучавам още докато синът ми беше бебе. Навлезнах в сферата на невро-двигателното развитие и водих такъв клас за бебета и деца. Преживявах всичко научено със сина си. Започнах да навлизам във философията на Индивидуалната психология и да водя адаптационен клас за деца до 3 години по метода на д-р Маркова. 

През 2019г завърших и Магистърската си степен по Консултиране в социално-образователната сфера в Тракийски университет.

Първият ми син ме учеще да знам, да уча, да не спирам да търся и да се самоусъвършенствам, а  вторият – да съм по-търпелива, по- наблюдателна, по-малко тревожна и по-мила със себе си. 

Последваха множество обучения и участия в Дни на Индивидуалната психология, ниво за психодрама асистент-терапевт към ИПИГП “Бернард Ахтернберг”,  модули по психомоторика при д-р Весела Банова.

Заедно с моя учител и ментор  д-р Маркова, се впуснахме в приключението RMTi – международно призната програма за интегриране на първични рефлекси. Основна философия на подхода е Малкото е повече – принцип, който вкорених в работата си с деца и родители.

През 2023 стартирах проекта Ние и децата като плод от всичко научено и преживяно през последните 10 години. 3-месечната програма за родители е базирана на коучинг програмата Parent Hope Project – авторска програма за родители на Jenny Brown, PhD

Този проект нямаше да стане реалност и без наученото в програма BASE – академия за стартиращи предприемачи. 

Знанията и компетенциите от всички тези обучения даваха по-ясна картина и знание за човешкото поведение, детското развитие, родителските затруднения. След всяко обучение се връщах у дома с нови разбирания и виждах резултатите в семейството си. За мен е привилегия да споделя всичко това с вас!

X