бонбони с мед, лимон, джинджифил

Бонбони за укрепване на имунитета с лимон, джинджифил и мед за деца

Създаването на бонбони за укрепване на имунитета с лимон, джинджифил и мед за деца може да бъде забавно и здравословно удоволствие!

Тези съставки са известни със своите ползи за здравето:

- Лимон: Богат на витамин С, той може да помогне за подобряване на имунната функция.

- Джинджифил: Съдържа антиоксиданти и противовъзпалителни свойства, които могат да поддържат имунната система.

- Мед: Има антибактериални свойства и може да успокои възпаленото гърло.

- Боровини: по желание може да ги добавите, антиоксидантите в тях намаляват възпаленията в организма.


Ето една проста рецепта за приготвяне на тези бонбони за имунитет, заедно с някои варианти и съвети за деца:


Бонбони за имунитет с лимон, джинджифил и мед

Необходими съставки:

- 1/2 чаша пресен лимонов сок (около 2-3 лимона)

- 1 супена лъжица пресен джинджифил, настърган 

- 1/4 чаша мед (коригирайте според предпочитанията за сладост)

- 1 супена лъжица желатин на прах (или агар-агар за вегетариански вариант)

- 1/2 чаша вода


Начин на приготвяне:

1.Пригответе желатина:

В малка купа поръсете желатина с 1/2 чаша студена вода. Оставете го да престои около 5-10 минути, за да цъфти (попие водата).

2. Направете сместа:

В малка тенджера смесете лимоновия сок, настъргания джинджифил, меда и останалата 1/2 чаша вода. Загрейте на слаб до среден огън, докато се затопли (не кипете), като разбърквате, за да се комбинират.

3. Комбинирайте желатина и сместа:

Свалете тенджерата от котлона. След като желатинът цъфти, добавете го към топлата смес от лимон и джинджифил и разбъркайте, докато се разтвори напълно.

4. Изсипете във форми:

Изсипете сместа в силиконови форми за бонбони или малка тавичка, покрита с хартия за печене. Можете да използвате забавни форми или дори формички за лед.

5. Охлаждане:

Поставете формичките в хладилника за около 2-3 часа или докато стегнат. Ако използвате тава за печене, може да се наложи да ги нарежете на парчета с размер на хапка, след като се стегнат.


След като стегне, извадете бонбоните от формите. Съхранявайте ги в херметически затворен съд в хладилника до две седмици.


Можете да регулирате количеството мед въз основа на предпочитанията за сладост на вашите деца. За много малки деца (под една година) не използвайте мед поради риск от ботулизъм.

Ако детето ви не обича джинджифил, помислете дали да намалите количеството му или да го пропуснете. Можете също така да експериментирате с други вкусове като куркума за допълнителни ползи за здравето или да добавите боровники или малини (пресни или замразени)

Веган вариант: За веган алтернатива заменете меда с кленов сироп или сироп от агаве.


Хранителни ползи:

Тези бонбони осигуряват вкусен начин за включване на полезни съставки, които могат да поддържат имунната система на вашето дете. Витамин С от лимоните, противовъзпалителните свойства на джинджифила и успокояващите качества на меда работят заедно, за да създадат здравословно лакомство, което децата ще харесат.

Насладете се на приготвянето на тези бонбони за имунитет и не се колебайте да споделите процеса с вашите малки готвачи за едно увлекателно кулинарно изживяване! 



0 Коментара

Все още няма коментари.

Само регистрирани потребители могат да коментират.