Mъфини с тиква
Идеални за закуски или междинно хапване, тези влажни и пухкави мъфини са любими през есента.
Необходими продукти:
- 1 1/2 чаши брашно;
- 1 чаша пюре от тиква;
- 1/2 чаша захар;
- 1/4 чаша масло/растителна мазнина;
- 1/4 чаша прясно мляко (като може да замените при нетолерантност с алтеернативно мляко );
- 1 яйце;
- 1 ч. л. канела;
- 1/2 ч. л. индийско орехче;
- 1/2 ч. л. бакпулвер;
- 1/2 ч. л. сода бикарбонат;
- 1/4 ч. л. сол;
По желание може да добавите 1/2 чаша стафиди или парченца шоколад.
Начин на приготвяне:
1. Загрейте фурната до 180°C и покрийте форма за мъфини с подложки.
2. В купа смесете брашното, бакпулвера, содата, подправките и солта.
3. В друга купа разбийте тиквеното пюре, захарта, олиото, млякото и яйцето.
4. Комбинирайте мокрите и сухите съставки и добавете стафиди или парченца шоколад, ако желаете.
5. Изсипете тестото във формите за мъфини и печете 20-25 минути или докато клечка за зъби излезе чиста.
6. Охладете и се наслаждавайте!
Все още няма коментари.