Mъфини с тиква

Mъфини с тиква

Идеални за закуски или междинно хапване, тези влажни и пухкави мъфини са любими през есента.


Необходими продукти:


- 1 1/2 чаши брашно;

- 1 чаша пюре от тиква;

- 1/2 чаша захар;

- 1/4 чаша масло/растителна мазнина;

- 1/4 чаша прясно мляко (като може да замените при нетолерантност с алтеернативно мляко );

- 1 яйце;

- 1 ч. л. канела;

- 1/2 ч. л. индийско орехче;

- 1/2 ч. л. бакпулвер;

- 1/2 ч. л. сода бикарбонат;

- 1/4 ч. л. сол;

По желание може да добавите 1/2 чаша стафиди или парченца шоколад. 


Начин на приготвяне: 

1. Загрейте фурната до 180°C и покрийте форма за мъфини с подложки.

2. В купа смесете брашното, бакпулвера, содата, подправките и солта.

3. В друга купа разбийте тиквеното пюре, захарта, олиото, млякото и яйцето.

4. Комбинирайте мокрите и сухите съставки и добавете стафиди или парченца шоколад, ако желаете.

5. Изсипете тестото във формите за мъфини и печете 20-25 минути или докато клечка за зъби излезе чиста.

6. Охладете и се наслаждавайте!




0 Коментара

Все още няма коментари.

Само регистрирани потребители могат да коментират.