Ябълкови кроасани
За по-малко от 30 минути можете да приготвите тези вкусни малки ябълкови кроасани, които са перфектен десерт по всяко време!
Необходими продукти:
- ¼ чаша кафява захар;
- 1 чаена лъжичка подправки сме (канела,джинджифил, индийско орехче,карамфил) и допълнително (около ¼ чаена лъжичка) за поръсване върху кифлички с полумесец
- 3 супени лъжици масло, разтопено
- ⅓ чаша нарязани пекани (може да замените с орехи )
- 1 малка ябълка Granny Smith, почистена от сърцевината и нарязана тънки полумесеци
- 1 лист бутер тесто
Начин на приготвяне:
1. Загрейте фурната си до 220 градуса.
2. В малка купа смесете кафявата захар и подправкатите на вкус.
3. Разтопете маслото и поставете резените ябълка в маслото, оставете настрана.
4. Нарежете лист бутер тесто на триъгълници, поставете ги върху тава, покрита с хартия за печене. Равномерно разпределете сместа от кафява захар върху всеки триъгълник.
5. Поръсете равномерно всеки триъгълник с нарязаните пекани.
6. Поставете парче ябълка в широкия край на всеки триъгълник. Увийте тестото за руло на полумесец около всяка ябълка.
7. Намажете всяко руло полумесец с останалото масло. Поръсете леко с допълнителна подправки на вкус.
8. Печете за 10 до 12 минути, или до златисто кафяво. Охладете за 5 минути преди сервиране.
Съвет: Стават още по-неустоими, поднесени с ванилов сладолед и/или карамелен сироп!
Все още няма коментари.