кроасани с ябълка от бутер тесто

Ябълкови кроасани

За по-малко от 30 минути можете да приготвите тези вкусни малки ябълкови кроасани, които са перфектен десерт по всяко време!


Необходими продукти: 

- ¼ чаша кафява захар;

- 1 чаена лъжичка подправки сме (канела,джинджифил, индийско орехче,карамфил) и допълнително (около ¼ чаена лъжичка) за поръсване върху кифлички с полумесец

- 3 супени лъжици масло, разтопено

- ⅓ чаша нарязани пекани (може да замените с орехи )

- 1 малка ябълка Granny Smith, почистена от сърцевината и нарязана тънки полумесеци

- 1 лист бутер тесто


Начин на приготвяне: 

1. Загрейте фурната си до 220 градуса. 

2. В малка купа смесете кафявата захар и подправкатите на вкус. 

3. Разтопете маслото и поставете резените ябълка в маслото, оставете настрана.

4. Нарежете лист бутер тесто на триъгълници, поставете ги върху тава, покрита с хартия за печене. Равномерно разпределете сместа от кафява захар върху всеки триъгълник.

5. Поръсете равномерно всеки триъгълник с нарязаните пекани.

6. Поставете парче ябълка в широкия край на всеки триъгълник. Увийте тестото за руло на полумесец около всяка ябълка.

7. Намажете всяко руло полумесец с останалото масло. Поръсете леко с допълнителна подправки на вкус.

8. Печете за 10 до 12 минути, или до златисто кафяво. Охладете за 5 минути преди сервиране.

Съвет:  Стават още по-неустоими, поднесени с ванилов сладолед и/или карамелен сироп! 



0 Коментара

Все още няма коментари.

Само регистрирани потребители могат да коментират.