Ризото с тиква
Кремообразно, питателно ризото от тиква за споделена и сплотена семейна вечеря.
Необходими продукти:
- 1 чаша ориз Арборио;
- 1 чаша пюре от сварена тиква;
- 4 чаши зеленчуков или пилешки бульон (затоплен);
- 1/2 глава лук, наситнена;
- 2 скилидки чесън, смлени;
- 1/4 чаша настърган пармезан;
- 1 супена лъжица зехтин/олио;
- Сол и черен пипер на вкус;
Начин на приготвяне:
1. Загрейте зехтина в тенджера и задушете лука и чесъна, докато омекнат.
2. Добавете ориза и разбъркайте, докато се смесят добре за 1-2 минути.
3. Постепенно добавете бульон, като разбърквате често. Оставете течността да поеме, преди да добавите още, докато оризът стане кремообразен и се свари (около 20 минути).
4. Разбъркайте тиквеното пюре и пармезана. Гответе още 2-3 минути.
5. Подправете със сол и черен пипер и сервирайте горещо.
Все още няма коментари.