Ризото с тиква

Ризото с тиква

Кремообразно, питателно ризото от тиква за споделена и сплотена семейна вечеря.


Необходими продукти: 

- 1 чаша ориз Арборио;

- 1 чаша пюре от  сварена тиква;

- 4 чаши зеленчуков или пилешки бульон (затоплен);

- 1/2 глава лук, наситнена;

- 2 скилидки чесън, смлени;

- 1/4 чаша настърган пармезан;

- 1 супена лъжица зехтин/олио;

- Сол и черен пипер на вкус;


Начин на приготвяне: 

1. Загрейте зехтина в тенджера и задушете лука и чесъна, докато омекнат.

2. Добавете ориза и разбъркайте, докато се смесят добре за 1-2 минути.

3. Постепенно добавете бульон, като разбърквате често. Оставете течността да поеме, преди да добавите още, докато оризът стане кремообразен и се свари (около 20 минути).

4. Разбъркайте тиквеното пюре и пармезана. Гответе още 2-3 минути.

5. Подправете със сол и черен пипер и сервирайте горещо.


0 Коментара

Все още няма коментари.

Само регистрирани потребители могат да коментират.