Тиквен хляб

Тиквен хляб

Не е есен ако не мирише на канела, този тиквен хляб е толкова вкусен и ароматен, че ще искате да си го приготвяте всеки ден. 


Необходими продукти: 

- 1 3/4 ч.ч брашно;

- 1 чаша пюре от сварена тиква;

- 3/4 чаша захар;

- 1/2 чаша масло или мазнина по избор;

- 2 яйца;

- 1 ч. л. сода бикарбонат;

- 1/2 ч. л. бакпулвер;

- 1 ч. л. канела;

- 1/2 ч. л. индийско орехче;

- 1/4 ч. л. карамфил;

- 1/4 ч. л. сол;

По желание може да добавите в сместта 1/2 чаша нарязани ядки или парченца шоколад.


Начин на приготвяне: 

1. Загрейте фурната до 180°C и намаслете форма за хляб или кекс. 

2. В голяма купа смесете тиквеното пюре, захарта, мазнината и яйцата.

3. В отделна купа смесете брашното, содата, бакпулвера, подправките и солта.

4. Постепенно добавете сухите съставки към мокрите съставки, като разбърквате, докато се смесят. Добавете ядки или парченца шоколад, ако желаете.

5. Изсипете тестото във формата за хляб и печете 50-60 минути или докато клечка за зъби излезе чиста.

6. Оставете го да изстине, преди да го нарежете и сервирате.


0 Коментара

Все още няма коментари.

Само регистрирани потребители могат да коментират.