Тиквен хляб
Не е есен ако не мирише на канела, този тиквен хляб е толкова вкусен и ароматен, че ще искате да си го приготвяте всеки ден.
Необходими продукти:
- 1 3/4 ч.ч брашно;
- 1 чаша пюре от сварена тиква;
- 3/4 чаша захар;
- 1/2 чаша масло или мазнина по избор;
- 2 яйца;
- 1 ч. л. сода бикарбонат;
- 1/2 ч. л. бакпулвер;
- 1 ч. л. канела;
- 1/2 ч. л. индийско орехче;
- 1/4 ч. л. карамфил;
- 1/4 ч. л. сол;
По желание може да добавите в сместта 1/2 чаша нарязани ядки или парченца шоколад.
Начин на приготвяне:
1. Загрейте фурната до 180°C и намаслете форма за хляб или кекс.
2. В голяма купа смесете тиквеното пюре, захарта, мазнината и яйцата.
3. В отделна купа смесете брашното, содата, бакпулвера, подправките и солта.
4. Постепенно добавете сухите съставки към мокрите съставки, като разбърквате, докато се смесят. Добавете ядки или парченца шоколад, ако желаете.
5. Изсипете тестото във формата за хляб и печете 50-60 минути или докато клечка за зъби излезе чиста.
6. Оставете го да изстине, преди да го нарежете и сервирате.
Все още няма коментари.