Тиквен чийзкейк с джинджифилова коричка
Този десерт несъмнено можем да наречен най-добрият - тиквен чийзкейк. Съчетава кремообразността на чийзкейка с топлите есенни подправки и сладостта на тиквата. Ето как да го направите:
Необходими продукти:
За основата:
- 1 ½ чаши джинджифилови бисквитки ;
- 6 супени лъжици разтопено масло;
За чийзкей крема:
- 2 опаковки крема сирене, натурално;
- 1 чаша пюре от тиква;
- ¾ ч.ч пудра захар;
- 1 ч. л. ванилов екстракт;
- 1 ч. л. канела;
- ½ ч. л. смлян джинджифил;
- ¼ ч. л. индийско орехче;
- ¼ ч. л. смлян карамфил;
- 2 големи яйца;
За декорация (по избор, но силно препоръчително):
- Бита сметана
- Поръсете канела или натрошен джинджифил
Начин на приготвяне:
1. Подгответе продуктите за основата.
2. Загрейте фурната до 175°C.
3. Натрушете джинджифиловите бискити, към тях добавете разтопеното масло, докато се смесят добре.
4. Изсипете сместта на дъното на форма с падъщо дъно и диаметър 20см, като я разпределите равномерно по основата.
5. Направете пълнежа за тиквения чийзкрем, като в голяма купа разбийте крема сиренето, докато стане гладко и кремообразно.
Добавете тиквеното пюре, захарта, екстракта от ванилия, канелата, джинджифила, индийското орехче и карамфила и разбъркайте до гладкост.
6. Разбийте яйцата едно по едно, като се уверите, че са напълно смесени.
7. Изсипете върху основата и изпечете за 50-60 минути, или докато центърът почти стегне, но все още е по-мек.
8. Изключете фурната и оставете чийзкейка вътре с открехната врата за около час, за да се охлади постепенно, което помага за предотвратяване на пукнатини.
9. След като се охлади, приберете чийзкейка в хладилник за поне 4 часа, за предпочитане за една нощ, за да стегне напълно.
Когато сте готови за сервиране, отгоре поръсете с прясно разбита сметана и поръсете с канела или натрошени джинджифилови ядки за допълнителен вкус и представяне.
Вариант по избор:
Карамелен струйка: Поръсете карамелов сос върху всяка филийка за допълнително богатство и наслада.
Захаросани пекани: Покрийте със захаросани пекани за хрупкав, сладък финал, който допълва кремообразния чийзкейк.
Все още няма коментари.