тикен чийзкейк

Тиквен чийзкейк с джинджифилова коричка

Този десерт несъмнено можем да наречен най-добрият -  тиквен чийзкейк. Съчетава кремообразността на чийзкейка с топлите есенни подправки и сладостта на тиквата. Ето как да го направите:

Необходими продукти: 

За основата:

- 1 ½ чаши джинджифилови бисквитки ;

- 6 супени лъжици разтопено масло;

За  чийзкей крема:

- 2 опаковки крема сирене, натурално;

- 1 чаша пюре от тиква;

- ¾ ч.ч пудра захар;

- 1 ч. л. ванилов екстракт;

- 1 ч. л. канела;

- ½ ч. л. смлян джинджифил;

- ¼ ч. л. индийско орехче;

- ¼ ч. л. смлян карамфил;

- 2 големи яйца;

За декорация (по избор, но силно препоръчително):

- Бита сметана

- Поръсете канела или натрошен джинджифил


Начин на приготвяне: 

1. Подгответе продуктите за основата. 

2. Загрейте фурната до 175°C.

3. Натрушете джинджифиловите бискити, към тях добавете разтопеното масло, докато се смесят добре.

4.  Изсипете сместта на дъното на форма с падъщо дъно и диаметър 20см, като я разпределите равномерно по основата.

5. Направете пълнежа за тиквения чийзкрем, като в голяма купа разбийте крема сиренето, докато стане гладко и кремообразно.

Добавете тиквеното пюре, захарта, екстракта от ванилия, канелата, джинджифила, индийското орехче и карамфила и разбъркайте до гладкост.

6. Разбийте яйцата едно по едно, като се уверите, че са напълно смесени.

7. Изсипете върху основата и изпечете за 50-60 минути, или докато центърът почти стегне, но все още е по-мек.

8. Изключете фурната и оставете чийзкейка вътре с открехната врата за около час, за да се охлади постепенно, което помага за предотвратяване на пукнатини.

9. След като се охлади, приберете чийзкейка в хладилник за поне 4 часа, за предпочитане за една нощ, за да стегне напълно.


Когато сте готови за сервиране, отгоре поръсете с прясно разбита сметана и поръсете с канела или натрошени джинджифилови ядки за допълнителен вкус и представяне.

Вариант по избор:

Карамелен струйка: Поръсете карамелов сос върху всяка филийка за допълнително богатство и наслада.

Захаросани пекани: Покрийте със захаросани пекани за хрупкав, сладък финал, който допълва кремообразния чийзкейк.




0 Коментара

Все още няма коментари.

Само регистрирани потребители могат да коментират.