Бебешко пюре с праскова,карфиол и джинджифил

Пюре от праскови с карфиол и джинджифил

Това детско пюре от праскова и карфиол е сладка и кремообразна с прекрасен вкус на щипка прясно настърган джинджифил!

Отнема за приготвяне 10 минути и е подходящо за замразяване. 

Подходящо е за бебета на 7 месеца + 

Необходими продукти: 

- 1 чаша карфиол нарязан

- 2 чаши праскови, пресни или замразени, без костилки и нарязани

- 1/4 ч. л. прясно настърган джинджифил


Начин на приготвяне: 

Гответе карфиола на пара за около 7 минути.

Добавете прасковите в кошницата на пара върху карфиола, пресен или замразен, покрийте и гответе още 3 минути. Ако използвате замразени праскови, може да се наложи да готвите на пара още 2-3 минути или докато се размразят.  Запазете вода. Оставете ги да се охладят.

Прехвърлете карфиола и прасковите в блендер. Добавете джинджифил. Блендирайте на висока степен за 1-2 минути или докато стане гладко, като добавите 1/4 чаша от водата от готвенето,  ако пюрето ви е твърде гъсто. 

Може да съхранявате: 

- Хладилник –  в херметически затворен съд за 3-4 дни.

- Фризер –  до 4 месеца.



0 Коментара

Все още няма коментари.

Само регистрирани потребители могат да коментират.