Пюре от праскови с карфиол и джинджифил
Това детско пюре от праскова и карфиол е сладка и кремообразна с прекрасен вкус на щипка прясно настърган джинджифил!
Отнема за приготвяне 10 минути и е подходящо за замразяване.
Подходящо е за бебета на 7 месеца +
Необходими продукти:
- 1 чаша карфиол нарязан
- 2 чаши праскови, пресни или замразени, без костилки и нарязани
- 1/4 ч. л. прясно настърган джинджифил
Начин на приготвяне:
Гответе карфиола на пара за около 7 минути.
Добавете прасковите в кошницата на пара върху карфиола, пресен или замразен, покрийте и гответе още 3 минути. Ако използвате замразени праскови, може да се наложи да готвите на пара още 2-3 минути или докато се размразят. Запазете вода. Оставете ги да се охладят.
Прехвърлете карфиола и прасковите в блендер. Добавете джинджифил. Блендирайте на висока степен за 1-2 минути или докато стане гладко, като добавите 1/4 чаша от водата от готвенето, ако пюрето ви е твърде гъсто.
Може да съхранявате:
- Хладилник – в херметически затворен съд за 3-4 дни.
- Фризер – до 4 месеца.
Все още няма коментари.