Брауни с тиква

Брауни с тиква

Когато есента срещне шоколада ... се получава най-вкусното брауни с тиква :)

Пригответе се да направите тази страхотна рецепта за есенен десерт с тези лесни съставки!


Съставки:

- 120 гр масло ( ключът към супер мекото брауни)

-  тъмен шоколад или по млечен 80гр 

-  1 ч.ч. брашно (обикновено универсално или безглутеново брашно 1:1)

-  бакпулвер ( помага на тестото да бухне)

- сол ( една щипка разкрива вкусовете на шоколад и тиква!)

- захар - 1/2 ч.ч. 

 - яйца - 2 бр  

 - Екстракт от ванилия 1 ч.л. ( прави печените продукти по-вкусни!)

- Тиквено пюре 1ч.ч ( предварително изпчена и намачмака тиква )

- Канела 1ч.л. на вкус

 - Индийско орехче 1 ч.л. е това, което прави подправката от тиква богата и ароматна.


Начин на приготвяне: 

1. Загрейте фурната на 200 градуса и покрийте правоъгълна тава с размери 20х30 см с хартия за печене 

2. Разтопете шоколад на водна баня. В топлоустойчива купа над тенджера с кипяща вода добавете шоколада и половината от маслото, като разбърквате от време на време, докато се разтопят и станат гладки. Изключете котлона и оставете шоколада там, докато ви потрябва.

3. Комбинирайте сухите съставки. В голяма купа разбийте заедно брашно, бакпулвер и сол.

4. Разбийте захарта и яйцата, докато станат пухкави и смесени, около 3 до 5 минути. Добавете ванилията. 

5. Бавно добавете сместа от брашно към сместа от захар и яйца и разбъркайте, за да се комбинират.

6. Отделно разделете тестото между 2 средни купи. Добавете шоколадовата смес в една купа и тиквата, останалата част от маслото (нека бъде разтопено), канелата и индийското орехче в другата купа с тесто, като разбъркате старателно, за да се комбинират.

7 . Оформете браунито, като изсипете шоколадовото тесто в подготвената тава за печене и загладете горната част с гумена шпатула. Отгоре намажете с тиквеното тесто, като леко ги смесите с малка шпатула или нож за маса, за да създадете мраморен ефект.

8. Прехвърлете тавата във фурната и печете за 35 до 40 минути или до суха клечка (проверява се в средата на сладкиша)

9. Извадете браунито от фурната и го оставете да изстине преди да го нарежете и сервирате. 


Определено ще ви завладее аромата, а вкуса ще ви стане любим!


0 Коментара

Все още няма коментари.

Само регистрирани потребители могат да коментират.