Брауни с тиква
Когато есента срещне шоколада ... се получава най-вкусното брауни с тиква :)
Пригответе се да направите тази страхотна рецепта за есенен десерт с тези лесни съставки!
Съставки:
- 120 гр масло ( ключът към супер мекото брауни)
- тъмен шоколад или по млечен 80гр
- 1 ч.ч. брашно (обикновено универсално или безглутеново брашно 1:1)
- бакпулвер ( помага на тестото да бухне)
- сол ( една щипка разкрива вкусовете на шоколад и тиква!)
- захар - 1/2 ч.ч.
- яйца - 2 бр
- Екстракт от ванилия 1 ч.л. ( прави печените продукти по-вкусни!)
- Тиквено пюре 1ч.ч ( предварително изпчена и намачмака тиква )
- Канела 1ч.л. на вкус
- Индийско орехче 1 ч.л. е това, което прави подправката от тиква богата и ароматна.
Начин на приготвяне:
1. Загрейте фурната на 200 градуса и покрийте правоъгълна тава с размери 20х30 см с хартия за печене
2. Разтопете шоколад на водна баня. В топлоустойчива купа над тенджера с кипяща вода добавете шоколада и половината от маслото, като разбърквате от време на време, докато се разтопят и станат гладки. Изключете котлона и оставете шоколада там, докато ви потрябва.
3. Комбинирайте сухите съставки. В голяма купа разбийте заедно брашно, бакпулвер и сол.
4. Разбийте захарта и яйцата, докато станат пухкави и смесени, около 3 до 5 минути. Добавете ванилията.
5. Бавно добавете сместа от брашно към сместа от захар и яйца и разбъркайте, за да се комбинират.
6. Отделно разделете тестото между 2 средни купи. Добавете шоколадовата смес в една купа и тиквата, останалата част от маслото (нека бъде разтопено), канелата и индийското орехче в другата купа с тесто, като разбъркате старателно, за да се комбинират.
7 . Оформете браунито, като изсипете шоколадовото тесто в подготвената тава за печене и загладете горната част с гумена шпатула. Отгоре намажете с тиквеното тесто, като леко ги смесите с малка шпатула или нож за маса, за да създадете мраморен ефект.
8. Прехвърлете тавата във фурната и печете за 35 до 40 минути или до суха клечка (проверява се в средата на сладкиша)
9. Извадете браунито от фурната и го оставете да изстине преди да го нарежете и сервирате.
Определено ще ви завладее аромата, а вкуса ще ви стане любим!
Все още няма коментари.