деца играят на плажа

Активности на плажа за малки и големи

Разгледайте най-добрите плажни дейности за деца (освен правенето на пясъчен замък)

Тези занимания на плажа са идеални както за малки деца, така и за големи деца!

1. Организирайте лов за интересни неща на плажа.

Плажът е пълен със скрити съкровища. Това е чудесен начин да прекарате следобеда. Започнете деня с лесни за намиране предмети и бавно си проправете път към по-неясни находки.


2. Играйте морски шах на пясъка

Независимо дали използвате пръчки или просто скицирате дъска за игра в пясъка, това е лесна и забавна плажна дейност за всяка възраст. Бъдете креативни с вашите X и O маркери, като използвате черупки, пръчици и други морски съкровища.


3. Създайте красиво плажно изкуство.

Това плажно занимание две в едно е идеалният начин за вашия малък изследовател да покаже своята артистична страна. Започнете отрано и съберете възможно най-много цветни предмети, а след това му дайте широко отворено платно.


4. Направете пясъчни животни.

Откажете се от типичния пясъчен замък и вместо това предизвикайте вашите начинаещи строители да изваят любимите си морски създания от пясъка. Бонус точки за чудовище с най-голямо въображение!


5. Търсете местообитания на животни.

Превърнете плажа във вашата класна стая на открито и говорете за различния живот, който обитава местността в която плажувате.  След урока изпратете вашите ученици да изследват.


6. Изградете пясъчен (снежен) човек.

Олаф може да е пожелал лято, но повечето снежни човеци предпочитат студените температури. Техните пясъчни двойници обаче обичат всичко плажно! Можете да използвате пясъчни играчки за ръце и кофи за шапки.

7. Домакин на олимпийско състезание.

Превърнете деня на плажа в състезание, вдъхновено от Олимпиадата.  Чрез приложение може да настроите игри като бягане с препятствия, хвърляне на диск и други.


8. Играйте плажен мини голф

За тази забавна плажна игра можете да вземете комплект бухалки и топки с размер на пинта и да направете свое собствено игрище.


9. Насладете се на хубаво плажно четиво.


Наречете го време за история в пясъка. Можете да изберете любима история на семейството или нещо на плажна тематика!


10. Пуснете музикални кърпи.

Кръг от кърпи  като игра на музикални столове. Не забравяйте да вземете колонка или смартфона, за да можете да пуснете любимите си мелодии.


11. Организирайте щафета с плажна топка.

Използвайки която и да е част от тялото с изключение на ръцете, двама души се състезават да пренесат плажна топка през финалната линия преди опонентите си.


12. Хвърляйте пясъчни стрелички.

Пясъчен дартс е една игра, която винаги е интересна на плажа. Лесно е да се настрои - просто начертайте дъска за дартс в пясъка и след това съберете черупки или камъчета, които да използвате като дартс.


13. Боядисвайте камъни (и черупки).

Носете със себе си няколко маркера на плажа и накарайте децата ви да добавят своя собствен нюх към събраните миди или камъни. 


14. Пускайте хвърчило.

Край плажа често е ветровито, така че се възползвайте от отличните условия, за да пуснете хвърчило.


15. Разходете се.

Понякога най-простите неща могат да бъдат най-специалните. Нанесете отново слънцезащитен крем и се отправете на разходка по плажа с вашите малки пакостници. По пътя можете да търсите миди, да забелязвате животни и да потопите крака в морето, за да се разхладите.


16. Изкопайте дупка.

Независимо дали децата се състезават кой пръв ще удари мокър пясък, или ако правят плувен басейн за кралските жители на съседния пясъчен замък, изкопаването на дупка е чудесен начин да прекарате времето си.


17. Станете стюард на плажа, като почистите плажа.

Между всички пясъчни замъци и лов на съкровища, отделете няколко минути, за да скриете боклука!  Превърнете го в игра, за да видите кой може да събере най-много боклук – ще помогнете на плажа, който обичате, и ще покажете отговорност на децата. 


18. Организирайте няколко кръга на надпреварата.

Не ви трябва много, за да настроите тази класическа игра. Просто намерете пръчка и направете квадратчета за играта. След това съберете няколко камъка и няколко желаещи деца и ги оставете да отскочат.


19. Станете русалка.

Изкопайте дупка, в която детето може да скрие крата си  и след това изработете опашка на русалка от околния пясък. Можете дори да позволите на децата да ви направят опашка на вас самите!


20. Разтопете пясъчен замък.

След като децата ви се наситят на плажните замъци и форми, предложете кофа с вода и фуния. Покажете на вашите малки строители как бавно да капят водата над кулите. Замъкът ще се промени и ще се разпадне пред очите им.


21. Създайте строителна площадка.

Плажът е най-големият пясъчник, който детето ви някога ще вижда. Добавете малко вода, камъни и бам! Имате незабавен сайт за копаене. Купете мини строителни превозни средства и настанете децата под сянка, а след това се отдайте на малко заслужената почивка и време за себе си!


22. Правете малка плажна йога.

Правете йога под шума на вълните. За да не станете супер пясъчни, придържайте се към изправени пози като поза на триъгълник, половин луна или поза на войн, но помислете за водни имена за тях: поза на замъка, Русалка и др.


23. Опитайте се да балансирате на буги дъска.

Накарайте всички да се наредят на своите буги дъски близо до ръба на водата. След това накарайте децата си да застанат на дъската с гръб към водата (така че да не видят идващите вълни). Победителят е последният, който стои на дъска, когато водата се оттегли.


24. Играйте на тайни агенти

Грабнете своите слънчеви лъчи и предизвикайте децата си на игра на малки търсачи. Просто изберете предмет и раздайте улики за него (забелязвам нещо размито, нещо червено и т.н.).


25. Хвърляйте плажна топка наоколо.

Понякога най-простите игри могат да бъдат най-забавните. За да започнете предизвикваща смях игра на хвърляне, всичко, от което се нуждаете, е голяма плажна кърпа и плажна топка! Вижте колко дълго можете да задържите топката във въздуха и извън пясъка.


26. Опънете плажна палатка.

Насочете вътрешния им корабокрушенец и създайте плажна палатка, като използвате намерени клони и кърпа. След това се отпуснете и се насладете на пясъчно забавление на сянка.


27. Изработете колиета от черупки.

Докато се наслаждавате на плажа, внимавайте за раковини с дупки в тях. След като имате няколко под ръка, оставете децата да ги нанижат на канап, за да направят просто и сладко колие.




0 Коментара

Все още няма коментари.

Само регистрирани потребители могат да коментират.