Фритата с кейл и козе сирене
Бърза и лесна рецепта, подходя за обяд или вечеря, както за малки, така и за големи.
Съставки:
- 1 супена лъжица зехтин;
- 2 глави червен лук, нарязани на ситно;
- 200 г нарязано къдраво зеле/ кейл;
- 2 супени лъжици балсамов оцет;
- 8 големи яйца, леко разбити с малко подправка;
- 100 г твърдо козе сирене, натрошено;
НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ:
Загрейте фурната до 190C/170C вентилатор. В огнеупорен тиган добавете мазнинана, лука и гответе 10-15 минути, докато омекне и се карамелизира. След това кейла и 1 супена лъжица вода и гответе 5 минути, докато кейлът омекне. Налейте балсамовия оцет и бъркайте за 1 минута и добавете яйцата. Разбъркайте всичко бързо, след което оставете спокойно да се готви на слаб до среден огън за 5 минути, докато яйцето почти стегне и фритата стане златистокафява на дъното.
Разпръснете козето сирене върху горната част на фритата. Гответе във фурната за 10-15 минути, докато сиренето шупне и фритата се постави в центъра.
Бон апети!
Все още няма коментари.