Фритата с кейл и козе сирене

Фритата с кейл и козе сирене

Бърза и лесна рецепта, подходя за обяд или вечеря, както за малки, така и за големи.


Съставки:

- 1 супена лъжица зехтин;

- 2 глави червен лук, нарязани на ситно;

- 200 г нарязано къдраво зеле/ кейл;

- 2 супени лъжици балсамов оцет;

- 8 големи яйца, леко разбити с малко подправка;

- 100 г твърдо козе сирене, натрошено;


НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ:

Загрейте фурната до 190C/170C вентилатор. В  огнеупорен тиган добавете мазнинана, лука и гответе 10-15 минути, докато омекне и се карамелизира. След това кейла и 1 супена лъжица вода и гответе 5 минути, докато кейлът омекне. Налейте балсамовия оцет и бъркайте за 1 минута и добавете яйцата. Разбъркайте всичко бързо, след което оставете спокойно да се готви на слаб до среден огън за 5 минути, докато яйцето почти стегне и фритата стане златистокафява на дъното.

Разпръснете козето сирене върху горната част на фритата. Гответе във фурната за 10-15 минути, докато сиренето шупне и фритата се постави в центъра. 


Бон апети!



0 Коментара

Все още няма коментари.

Само регистрирани потребители могат да коментират.