Крем супа от тиква
Тиквата съдъжа в себе си изобилие от фибри, калий, магнезий, желязо и витамини. Бета-каротинът, който съдържа, е важен за зрението и костите, както и за имунитета. Всичко това прави тиквата изключително добър избор за храна както за подрастващите, така и за цялото семейство.
Предлагаме Ви едно кремообразно изкушение - тиквена крем-супа.
Необходими продукти:
- 1 кг. обелена и нарязана на парчета тиква;
- 1 малка глава лук;
- 2 моркова;
- 1/2 ч.л. суров или джинджифил на прах;
- 1/2 ч.л. къри;
- сол и черен пипер на вкус;
- 1.с.л. мазнина по избор
Начин на приготвяне:
В тенджера с вряща вода изсипваме тиквата и нарязаните лук и моркови. След сваряване добавяме подправките и мазнината. Пасираме и по желание гарнираме с течна сметана или с 1 с. л. заквасена сметана, по желание добавяме билкови крутони и тиквени семки.
Все още няма коментари.