Ябълки намазани с фъстъчено масло

Рецепта за лека закуска: Сандвичи с ябълки с мед, фъстъчено масло, овесени ядки и стафиди

Сандвичите с ябълки са чудесни както за възрастни, така и за деца (малките ръчички могат да ви помогнат да ги сглобите) и могат да се адаптират според предпочитания и алергии. Вместо фъстъчено масло можете да опитате бадемово масло или масло от тиквено-слънчогледово-ленено семе, а стафидите може да замените със сушени боровинки, нарязани фурми и други сушени плодове.

Харесвам простотата и текстурата на леко препечените овесени ядки, но мюсли е опция, както и топинги като шоколадов чипс, настърган кокос и семена от чиа.


СЪСТАВКИ:

1 супена лъжица овесени ядки;

1/8 чаена лъжичка смляна канела;

3 супени лъжици неподсладено фъстъчено масло;

3/4 чаена лъжичка мед;

1 супена лъжица стафиди;

1 средна ябълка


НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ: 

Комбинирайте овесените ядки и канелата в сух тиган на среден огън и препечете, като разбърквате от време на време, докато овесените ядки станат златисти. Охладете преди употреба.

Смесете заедно фъстъченото масло и меда.

Почистете ябълката и я нарежете на 6 кръгчета. (Ако нямате машина за премахване на сърцевината на ябълките, можете първо да нарежете ябълката и след това да изрежете центровете с малка форма за сладки или нож.)

Намажете 1 супена лъжица фъстъчено масло върху 3 от резените ябълка и поръсете със стафиди и овесени ядки. Отгоре покрийте с останалите резени ябълка, за да оформите сандвичи.


БЕЛЕЖКА:

Ако не ядете ябълката веднага, можете да я намажете с лимонов сок, за да предотвратите покафеняване. Разтвор от 1/4 чаша вода и 1 супена лъжица лимонов сок върши работа, без да има твърде лимонов вкус.

За стриктни диети без глутен не забравяйте да използвате овесени ядки без глутен.



0 Коментара

Все още няма коментари.

Само регистрирани потребители могат да коментират.