Семейство, което си подготвя багажа за пътуване

Основни неща за семейството: Какво да опаковате за почивка с деца

Топ 10 неща, които да опаковате за почивка с деца:

1. Дрехи

2. Резервни дрехи

3. Документи, необходими за пътуването

4. Закуски, закуски, закуски

5. Играчки, игри, книги (или таблет)

6. Лекарства и първа помощ

7. Специални тоалетни принадлежности за деца (напр. шампоан за чувствителна кожа)

8. Кош за новородено/количка

9. Детски прибори, чинии и чаши

10. Слънчева шапка и слънцезащитен крем


Пътуване с деца… едно нещо е сигурно, това, което трябва да опаковате за почивка, се увеличава експоненциално. В миналото вашите основни неща за пътуване може да са се състояли от паспорт, кредитна карта и някои дрехи, но сега този списък е много по-дълъг.

Има няколко ключови артикула, които трябва да имате в списъка си за опаковане на семейната почивка, за да направят цялото изживяване много по-приятно. Ето няколко съвета за това как да направите пътуването с деца лесно. 


Съвети за опаковане


1. Направете си списък 


Наличието на списък с това, което да опаковате и маркирането му може да бъде спасение и да се уверите, че нищо важно (като любимата плюшена играчка) не е изоставено.


Може да изтелглите от тук, нашият списък. 

 

2. Опаковъчни органайзери

Често ги използвам у дома за съхранение на най-различни неща, а когато става въпрос за опаковане на багаж за семейна почивка, те може да са още по-ценни! Възможността да разделяте дрехите, обувките и бельото си в куфара е страхотно, но възможността да държите играчките на децата затворени безопасно, да прибирате мръсните дрехи в собствената им чанта и да подреждате детските дрехи прави живота на всеки родител по-лесен, повярвайте ми . 


Какво да опаковате


Има определени неща, които винаги трябва да включвате, когато съставяте списък за вашата семейна почивка, за да сте сигурни, че няма да изпаднете в ситуация, която да внесе напрежение.


№ 1 Дрехи

Дрехите, които опаковате, наистина ще зависят от това къде пътувате, но има няколко основни неща (чифтове обувки, чорапи, бельо), които са важни, независимо къде отивате. Последното нещо, което искате, е да стигнете до местоназначението си и да разберете, че имате само един чифт бельо. Да сте подготвени за всякакви метеорологични условия също е страхотна идея, така че винаги носете яке, дори ако отивате на топло място.


№ 2 Резервни дрехи

Независимо дали летите или шофирате, добра идея е да имате резервни дрехи за смяна както за децата си, така и за себе си, които да са лесно достъпни. Винаги слагам в раничката на детето поне два чифта резервни дрехи, за да бъдат достъпни във всякакви сутиации. 


№ 3  Документи

Паспорти, визи, доказателство за ваксинация, застраховка за пътуване. Това може да изглежда като скучно нещо, но забравете някое от тях и може да откриете, че вашата мечтана ваканция се разпада бързо.


№ 4 Храна и вода

Независимо къде пътувате, от съществено значение е да имате бутилка вода и малко храна, която знаете, че децата ви ще ядат. Някои пауч или плодов бар винаги са добре за пътуване с кола или полет. Може да подготвите предварително нарязани плодове или зеленчуци, така че просто да им ги дадете, когато гладът удари. Наличието на торбички с цип под ръка за безкрайните полуизядени продукти е чудесен начин да избегнете загубата, а сега, когато можете да закупите биоразградими торбички с цип, околната среда също ги обича.


№ 5 Закуски, закуски и още закуски за пътуване – ако летите, нещо, което децата могат да ядат, докато преминават през излитане и кацане, ще помогне на ушите им. 


№ 6 Развлечение

Ваканцията може да се окаже доста нерелаксираща, ако децата ви не се забавляват. Така че поддържането на дейности под ръка за тях е от съществено значение. Книжки за оцветяване, iPad, закуски и игри - всеки родител има различен трик, защото, нека бъдем честни, нещо може да бъде хит един ден и скучно на следващия.


Добра идея е да вземете „пакет за вечеря“, за да можете да излезете на вечеря и те да се забавляват с нови книги, книжки за оцветяване, моливи или нано блокчета. Съветът ми е да се подготвите с храна или леко похапване за децата, за да сте сигурни, че ще ядат нещо и не трябва да чакат храната. 


Да забавляваш децата по време на дълги пътувания е истинско изкуство. Едно нещо, което винаги работи, поне за известно време, е да имате нещо ново, което да споделите с тях за пътуването. Ако търсите в Google „printable kids scavenger hunt“, ще намерите куп листове с дейности, които можете да отпечатате, за да ги вземете и да ангажирате децата.


Чанта за екстри, пълна с нови моливи, книжка за оцветяване или игри, които не са виждали преди, е чудесен начин да ги забавлявате по време на дълго пътуване. Но се уверете, че имате и стар любимец, на който да се върнете, в случай че го поискат.


№ 7 Лекарства и първа помощ

Първо, винаги са важни лекарства и комплект за първа помощ, включително лейкопластири и болкоуспокояващи, като парацетамол за деца, антихистамини и термометър. Репелентът против насекоми и антисептичният крем също могат да бъдат чудесни за поддържане здравето на семейството, особено ако планирате да отидете в национален парк или някъде, където е вероятно да срещнете буболечки.


№ 8 Специални тоалетни принадлежности за деца

Въпреки че трябва да можете да вземете повечето тоалетни принадлежности от магазини в близост до вашия курорт, опаковането на вашите собствени може да ви осигури спокойствие. Плюс това означава повече време да се насладите на вашата дестинация! Можете също да закупите малки бутилки за многократна употреба за шампоан и други тоалетни принадлежности. Това е чудесен начин за намаляване на отпадъците и околната среда ще ви хареса!


№ 9 Кош за новородено/Количка

Когато децата са бебета, кошът за новородено може да бъде незаменим при пътуване. Може да улесни много летищата, качването и слизането от самолети и обществения транспорт.


Когато пораснат, е важно да имат добра количка. Ако летите, можете да поискате да ви го доставят на вратата на самолета, което означава, че децата ви няма да трябва да вървят сами по дългите летищни коридори. Освен това може да направи придвижването до вашата дестинация много по-лесно и може да бъде страхотно за каране на децата да спят в ресторанти.


№ 10 Детски прибори за хранене, чинии и чаши

Повечето хотели и ваканционни престои не предоставят подходящи за деца прибори или сервизи за хранене, така че за да сте сигурни, че детето ви може да се храни само (на какъвто и етап да се намира), никога не е лоша идея да вземете свои собствени подходящи за деца предмети.


Основното за плажа

Ако се отправяте на почивка на плаж винаги се грижете за кожата да бъде добре предпазена от слънцето. Не забравяйте да вземете слънцезащитен крем, предпазна от слънцето шапка и риза, за да се предпазите от лъчите. Плажната чанта винаги е добра идея. Ако летите някъде,  плажна чанта, обикновено не е приоритет в багажа, така че добра идея е да замените обичайния си ръчен багаж с нещо, което може да служи и като плажна чанта.

Ако имате място, плажните играчки винаги са добра идея за забавление на децата или ако ще използвате басейна на курорта, плувките за ръце са от съществено значение за малките, както и надуваемите играчки за по-големите деца.


Пътъването с деца може да бъде и забавно, особено когато си добре подготвен за него!


0 Коментара

Все още няма коментари.

Само регистрирани потребители могат да коментират.