Овесени бисквитки

Пълнозърнести бисквити с банан и овесени ядки

Създаването на здравословни бисквити за деца е чудесен начин да им осигурите питателни закуски, на които ще се насладят. Ето една рецепта за пълнозърнести бисквити с банан и овесени ядки, които са едновременно вкусни и питателни:


Съставки:

- 1 ч.ч овесени ядки;

- 1 ч.ч. пълнозърнесто брашно;

- 1 чаена лъжичка бакпулвер;

- 1/2 чаена лъжичка сода бикарбонат; 

- 1/4 чаена лъжичка сол;

- 1 чаена лъжичка смляна канела;

- 2 зрели банана, пасирани;

- 1/4 чаша мед или кленов сироп (по избор за сладост);

- 1/4 чаша неподсладено ябълково пюре;

- 1/4 чаша обикновено гръцко кисело мляко;

- 1 яйце;

- 1 чаена лъжичка ванилов екстракт; 

Добавки по избор: нарязани ядки, сушени плодове, парченца шоколад (за допълнителен вкус и текстура)


Начин на приготвяне:

1. Загрейте фурната предварително  (175°C) и постелете тавичката с хартия за печене.

2. Смесете сухите съставки -  овесени ядки, пълнозърнестото брашно, бакпулвера, содата за хляб, солта и смляната канела. Разбъркайте, докато се смесят добре.

3. Смесете мокри съставки - намачкайте зрелите банани до гладкост. Добавете мед или кленов сироп (ако използвате), неподсладено ябълково пюре, гръцко кисело мляко, яйце и екстракт от ванилия. Разбъркайте, докато мокрите съставки се смесят добре.

4. Комбинирайте мокрите и сухите съставки, разбъркайте, докато се смесят, като внимавате да не прекалите. Ако желаете, сгънете всякакви незадължителни добавки като нарязани ядки, сушени плодове или парченца шоколад.

5. Оформете бисквити и ги поставете върху подготвения лист за печене, като ги раздалечите на около 2см една от друга. Използвайте гърба на лъжицата или пръстите си, за да сплескате и оформите леко бисквитите.

6. Поставете тавата за печене в предварително загрятата фурна и изпечете бисквитите за 10-12 минути, или докато станат златистокафяви и твърди на допир.

7. Охладете и сервирайте: Извадете бисквитите от фурната и ги оставете да изстинат върху тавата за печене за няколко минути, преди да ги прехвърлите върху решетка, за да се охладят напълно. След като изстинат, сервирайте бисквитите като здравословна закуска за деца.

Тези пълнозърнести овесени бананови бисквити са пълни с фибри, витамини и минерали от овеса, пълнозърнестото пшенично брашно и бананите. Те са естествено подсладени с плодове и могат да бъдат персонализирани с любимите добавки на вашето дете за допълнителен вкус и текстура.

Насладете се на тези питателни бисквити като полезна закуска за деца от всички възрасти!


0 Коментара

Все още няма коментари.

Само регистрирани потребители могат да коментират.