дете с куфар

Пътуване с деца - няколко трика за по-леко преминаване

Интересно, но факт, е че, когато става дума за пътуване, децата попадат само в една от двете категории - деца с широко отворени очи и деца с нацупени лица.

Децата с широко отворени очи се вълнуват лудо да опаковат малките си раници и да поемат на ново приключение. Докато нацупените, е, те предпочитат да нямат нищо общо с това.

Но когато децата са на километри от зоната си на комфорт... наистина е съвсем различна история.

Децата с широко отворени  може в крайна сметка да се превърнат в изтощени топки от енергия в самолета/ колата, за голям ужас на съседите ви на борда. Докато децата с нацупени лица може в крайна сметка просто да спят през целия полет/ път, оставяйки ви да се чудите защо изобщо сте опаковали толкова много плюшени животни.

И тъй като просто няма начин да се каже какво биха направили децата, опаковането на правилните предмети може да означава разликата между стресиращо и успешно пътуване.

Научете основните неща за пътуване за деца, за да сте подготвени за следващото си пътуване! 


1. Прозрачни опаковъчни кубчета / пликове

Когато става въпрос за пътуване с деца, всичко опира до скорост.

Колко бързо можете да смените памперса?

Колко бързо можете да извадите тези бисквитки?

Колко бързо можете да премахнете мокрите кърпички?

За да поемете тези  предизвикателства с лекота е добре да организирахте щателно основните артикули за пътуване на вашите деца.

И прозрачните кубчета/ торби ще ви помогнат бързо да разберете от пръв поглед точно къде се намира всичко във вашия ръчен багаж.

Със сигурност това е нещо, което трябва да бъде включено във вашия контролен списък за пътуване за деца!

Може да изберете и различни цветове като синьо, розово, зелено и сиво. Така че, ако пътувате със семейството, можете да зададете конкретен цветен куб за всяко дете, за да знаете към кой куб да посегнете, когато имате нужда. 


2. Домашно приготвено похапване

Освен че са универсално решение за всеки проблем, закуските също са еднакво ефективни за предотвратяване на „големи бури“ при децата и при възрастен.

Има толкова много неща, които могат да се случат, докато се опитвате да стигнете от точка А до точка Б с децата си, и честно казано, повечето от тези неща няма да са много забавни. За това едно леко похаване може да обърне всяко намръщено лице с главата надолу за секунди.

Друго хубаво нещо при носенето на домашни закуски е - ако ги приготвите, знаете какво има в тях. Вижте някои лесни домашни рецепти тук - можете да приготвите един ден преди пътуване.

Купените от магазина бисквитки например имат 14 грама добавена захар на порция. Което е половината от препоръчителната дневна консумация на Американската кардиологична асоциация за деца над две години.

И нямате нужда от експерт, който да ви каже, че нищо добро никога няма да се случи, ако съберете децата, захарта и дългото пътуване в едно изречение.

За да имате повече количество закуски, без това да утежнява багажа ви, може да вземете контейнери за многократно пълнене, които могат да поберат две различни закуски, подходящи за деца, в едно.

Използвайте много малък или малък прозрачен опаковъчен куб/ плик, за да сте сигурни, че закуските винаги са лесно достъпни, когато вие или вашето дете се чувствате гладни.


Антибактериални продукти 

Все пак знаем, че  децата не са най-хигиенните същества. Така че шансовете да се разболеят са по-високи при смяната на средата, отколкото в безопасността на вашия дом.

Тук отново може да използваме малък куб/ плик с най-важните антибактериални елементи като дезинфектант за ръце, мокри кърпички или спрей за дезинфекция на повърхности, така че винаги да сте готови, когато някой изпусне свръхзвуково кихане, изпълнено с микроби.


Забавления 

Средно малките деца на възраст около 4-5 години трябва да могат да запазят фокуса си за около 4-20 минути. Така че, ако ви предстои дълъг полет или шофиране, разнообразието е от ключово значение за забавлението на детето ви по време на пътуване. Не забравяйте да опаковате забавни артикули за пътуване за деца!

Ако не сте привърженик на твърде много време пред екрана за деца, вземете различни пликове и опаковайте с книжки за оцветяване и занимания, изтриваеми химикалки и пастели, книги, ролева игра с разказване на истории. 






0 Коментара

Все още няма коментари.

Само регистрирани потребители могат да коментират.