Яйчени рапчета с шунка и зеленчуци
Бърза и лесна рецепта, подходящя за всяко едно време от деня.
СЪСТАВКИ:
8 големи яйца;
4 чаени чаши вода;
2 супени лъжици универсално брашно или царевично;
1/2 чаена лъжичка фина сол;
4 супени лъжици растително или кокосово масло;
1 1/3 чаши настъргано швейцарско сирене;
4 парчнца много тънко нарязана шунка;
1 чушка нарязязана на ленти;
маруля/айсберг;
НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ:
Поставете яйцата, водата, брашното и солта в средна купа и разбийте, докато продуктите се смесят напълно.
Загрейте 1 чаена лъжичка олио в тиган с незалепващо покритие на среден огън. Добавете 1/2 чаша от яйчената смес и разбъркайте, за да покриете дъното на тигана на тънък слой. Гответе, докато обвивката стегне напълно по краищата и отдолу (горната част може да е малко мокра, но трябва да е почти стегнала), печете 3 до 6 минути.
Обърнете обвивката с шпатула. Веднага поръсете 1/3 чаша сирене върху обвивката и гответе, докато втората страна стегне, около 1 минута. Докато е още топло, поставете един слой шунка върху яйцето. Поставете 1/3 чаша от избраните зеленчуци в центъра на обвивката. Навийте стегнато.
Повторете с готвенето и пълненето на останалите опаковки. С помощта на назъбен нож нарежете всяка обвивка напречно на 6 парчета.
Все още няма коментари.