Яйчени обвивки със зеленчуци

Яйчени рапчета с шунка и зеленчуци

Бърза и лесна рецепта, подходящя за всяко едно време от деня. 

СЪСТАВКИ:

8 големи яйца;

4 чаени чаши вода;

2 супени лъжици универсално брашно или царевично;

1/2 чаена лъжичка фина сол;

4 супени лъжици растително или кокосово масло;

1 1/3 чаши настъргано швейцарско сирене;

4 парчнца много тънко нарязана шунка;

1 чушка нарязязана на ленти;

маруля/айсберг;


НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ:

Поставете яйцата, водата, брашното и солта в средна купа и разбийте, докато продуктите се смесят напълно. 

Загрейте 1 чаена лъжичка олио в тиган с незалепващо покритие на среден огън. Добавете 1/2 чаша от яйчената смес и разбъркайте, за да покриете дъното на тигана на тънък слой. Гответе, докато обвивката стегне напълно по краищата и отдолу (горната част може да е малко мокра, но трябва да е почти стегнала), печете 3 до 6 минути.

 Обърнете обвивката с шпатула. Веднага поръсете 1/3 чаша сирене върху обвивката и гответе, докато втората страна стегне, около 1 минута.  Докато е още топло, поставете един слой шунка върху яйцето. Поставете 1/3 чаша от избраните зеленчуци в центъра на обвивката. Навийте стегнато.

Повторете с готвенето и пълненето на останалите опаковки. С помощта на назъбен нож нарежете всяка обвивка напречно на 6 парчета. 


0 Коментара

Все още няма коментари.

Само регистрирани потребители могат да коментират.