усмихнато момиченце, което закусва

Съвети и трикове при приготвянето на закуска за малко детето

За да не се превръща в ад денят Ви от сутринта, сме събрали някои полезни съвети и трикове. 


1. Планирайте предварително – Изберете ден от седмицата, за да планирате какво ще сервирате за закуска. Уверете се, че имате под ръка всички съставки, от които се нуждаете, за да не бъркате в последния момент. Измийте и предварително нарежете плодовете и зеленчуците. Твърдо сварете яйца. Направете овесени ядки или палачинки за една нощ. Всичко, което можете да направите, за да направите сутринта по-малко забързана и стресираща.

2. Изберете здравословни опции – някои здравословни храни, закупени от магазина, улесняват времето за подготовка на закуска в натоварените сутрини. Например замразените вафли и инстантните овесени ядки, готови миксове за палачинки, кексчета и т.н. са страхотни идеи за закуска за малки деца. Потърсете пълнозърнести, безглутенови, органични, без добавена захар и с минимални съставки. 

3. Изберете качествени съставки – Дори и да не правите нещо от нулата, пак можете да използвате качествени съставки, за да направите здравословна закуска за малко дете. Изберете мляко без хормони и антибиотици или мляко на растителна основа. Използвайте истински кленов сироп вместо сироп за палачинки. Купувайте органични продукти, когато е възможно. Всички тези малки неща правят голяма разлика.

4. Сервирайте разнообразно – Не избирайте всеки път рутинната закуска за малко дете. Ако детето Ви прилича на моето, ще му омръзне да яде едно и също нещо всеки ден. Да не говорим, че е от съществено значение да им дадете разнообразие от хранителни вещества. 

5. Давайте храна, подходяща за възрастта на детето – Уверете се, че идеите за хранене, които опитвате, са подходящи за възрастта. Например не давайте на деца под 2-годишна възраст мед. Предлагайте храната в консистенция, подходяща за детето и внимавайте с продукти, които създават опасност от задавяне.

6. Направете го забавно – Използвайте формички за сладки, за да направите форми от палачинки, препечен хляб или яйца. Бъдете креативни с топинги от плодове и зеленчуци и изрежете пеперуди или усмихнати лица. Добавете забавни цветове, когато е възможно. Направете всичко, за да бъде по-вълнуващо за детето и Вас!

7. Включете детето в подготовката – оставете децата си да Ви помогнат да готвите. Дъщеря ми обича да прави смутита и да е тази, която натиска всички бутони! Това е чудесен начин да ги включите и да ги накарате да ядат нещо, което те сами са помогнали да се приготви.

8. Мислете просто – не се опитвайте да правите сложни закуски за малки деца. Всички ние имаме различни силни страни като майки и това е добре! Вниманието на малкото дете върху някоя дейност може да се задържи за кратко и е по-вероятно детето Ви да изяде повече, ако храната не изисква особено време, внимание и търпение. Освен това, ако не Ви харесва да сте в кухнята, не се чувствайте виновни, ако ястията, които правите на децата си, не са достойни за Instagram.


0 Коментара

Все още няма коментари.

Само регистрирани потребители могат да коментират.