зелени смути за деца

Смути със спанак за деца

Като родители, знаем колко трудно понякога караме децата си да ядат плодове и зеленчуци.  Тази рецепта е не само здравословно, но и приятно лакомство за придирчивите деца. Комбинация от пресни плодове, зеленолистни зеленчуци и доза креативност -  идеалният начин да потопите  вашите деца в света на полезните и вкусни напитки.

Определено спанакът ни е фаворит - в сладки, в солени ястия в сок, смути,сос и т.н.. Няма как да не изтъкнем защо тази рецепта ще ви стане любима: 

-  чудесен начин да добавите допълнителни зеленчуци към храненето на децата си;

-  изключително лесна рецепта за смути;

- може да се адаптира според наличните ви уреди у дома, както и вкусови предпочитания;

- лесна закуска за малки и големи.

Какво ви трябва (за 1 порция): 

- Една ябълка –  те са фантастичен плод за смутита поради своята сладост. Богати на фибри и витамин С, което ги прави чудесни за храносмилането и имунната система.

- Шепа листа бейби спанак - има доста неутрален вкус, може да се консумира както суров, така и варен. В смутита използваме суров спанак, който е добър източник на калций (особено полезен, ако не консумирате млечни продукти), магнезий, калий, както и витамини B6, B9 (фолат) и E.

- Половин краставица – питателен зеленчук с високо съдържание на магнезий и фибри.

- 1 ч.ч. вода

- Половин лимон – с високо съдържание на витамин С и неутрализира вкуса на спанак

КАК ДА НАПРАВИМ СМУТИ ОТ СПАНАК ЗА ДЕЦА?

Пригответе съставките: Измийте добре ябълките, листата спанак и краставицата. Отстранете сърцевината и семките от ябълките и нарежете краставицата на парчета за лесно пасиране.

Смесете: Добавете всички съставки към високоскоростен блендер.

Блендирайте, докато стане гладка и кремообразна.

Зелен цвят на смутито ще бъде доста интересен за децата да  го опитат (да се надяваме).

Всер пак за най-придирчивите по желание може да прецедете за копринена гладкост.

Ако искате да си напарвите сок.

Изстискайте сок от съставките: Изстискайте сок от всяка ябълка, листа от спанак и краставица с помощта на вашата сокоизстисквачка. Прясно изцеденият сок запазва максимални хранителни вещества, което го прави по-здравословен вариант за вашите малки.

Какво може да добавите за допълнителна плътност и хранителна стойност: 

Даваме ви насоки, а вече сме сигурно че на вас ще ви дойдат още идеи и със сигурност си имате вече любими добавки –  супена лъжица от любимия ви тахай, ядково мляко, чиа, водорасли,овесени ядки и т.н.

Защо да не опитате и още?

Експериментирайте с други листни зеленчуци като манголд или кейл за добавяне на хранителни вещества и разнообразие във вашата рецепта за зелено смути.

Замразеният банан добавя кремообразна текстура, а кокосовото мляко носи нотка сладост.

Подсладете естествено - ако вашите малки имат сладко, може да добавите малко кленов сироп, мед, агаве за естествена сладост. Все пак бъдете умерени тъй като макар и здравословни тези подлсадители ще вдигнат захарта в напитката.

 Независимо дали правите смути за малки деца или смути със зеленчуци за по-големи деца, тези вариации и добавки ви позволяват да приспособите рецептата към вкусовите предпочитания на всеки. същевременно гарантирате, че ще получат своята доза листни зеленчуци, пресни плодове и здравословни мазнини.





0 Коментара

Все още няма коментари.

Само регистрирани потребители могат да коментират.