Спагети от тиквички със скариди
Това е доста по-здравословен вариант на традиционните спагети. Освен това се приготвя и доста по-бързо. Основното тук е "спагетите от тиквички", който можете да направите със специален спиралайзер или с белачка. Продължавате със соса, добавяте скаридите и зеленчуците и воаля вече сте готови!
Насоки:
- Добавят се малко бяло вино и пилешки бульон, за да се придаде обем, пикантност и киселинност на соса. Но винаги може да ги пропуснете.
- Потърсете скариди, които идват обелени и без жилки. Скаридите често се третират с множество консерванти, някои от които могат да добавят значително количество натрий към вашата храна. Изберете скариди, които не са третирани с натриев бисулфит, натриев триполифосфат (STP).
- Спряли сме се на червени многоцветните домати, защото добавят повече цвят на , но обикновените червени чери домати работят също толкова добре.
- Спагетите от тиквички не трябва да се готви много или вари предварително. Бързо 1-минутно загряване в тигана е всичко, от което се нуждаят.
Какво ви е необходимо:
- 2 супени лъжици масло;
- 3 супени лъжици зехтин (или мазнината, която използвате);
- 1 средна глава лук, ситно нарязан (около 1/4 чаша);
- 2 средни скилидки чесън, нарязани на ситно;
- 2 супени лъжици бяло вино;
- 2 супени лъжици безсолен зеленуков бульон;
- 1 килограм големи скариди, обелени и без жилки;
- ½ чаена лъжичка черен пипер;
- сол на вкус;
- 1 чаша разноцветни чери домати, наполовина;
- 3-4 спирализирани тиквички;
- 4-5 супени лъжици предварително настърган пармезан;
- 2 супени лъжици наситнен пресен магданоз;
Как да си ги направим?
1. Загрейте маслото и 1 супена лъжица олио в голям тиган на средно висока степен, докато маслото се разтопи, около 1 минута. Добавете лука и гответе, като разбърквате от време на време, докато омекнат за около 3 минути. Добавете чесъна и гответе, като разбърквате непрекъснато за около 1 минута. Добавете виното и бульона и гответе, докато течността намалее наполовина за около 2 минути.
2. Добавете скаридите, черен пипер и 1/2 чаена лъжичка сол. Гответе, докато скаридите се сварят за около 3 минути, като обърнете скаридите веднъж по средата на времето за готвене. Прехвърлете скаридите в чиния и оставете настрана, за да не се преварят. (Запазете соса в тиган.)
3. Добавете доматите и останалите 2 супени лъжици масло в тигана. Гответе на средно висока температура за около 1 минута, докато доматите просто омекнат.
4. Добавете "спагетите от тиквички" и сол на вкус. Разбъркайте добре.
5. Време е да върнете скаридите в тиган, разбърквате непрекъснато, докато сместа се загрее за около 1 минута.
6. Отстранете от котлона, добавете 2 супени лъжици пармезан и разбъркайте.
7. Пригответе отделните порции, поръсете с магданоз и пармезан. Сервирайте веднага.
Все още няма коментари.