сурови бонбони от тиква

Сурови тиквени бонбони

Лесни и бъзри бонбони без печене! Това е страхотно здравословно лакомство, приготвено с истински съставки и подправки. 

Меки, сладки и много ароматни от есенните подправки. Определено ще ви станат любими и ще ги правите отново и отново.. 

Необходими продукти: 

- 1ч.ч. фурми;

- 1/2 ч.ч. орехи;

- 1 ч.ч. пюре от тиква;

- 1/2 ч.ч. кокосово брашно или кокосови стърготини; 

- ванилия;

-подправка за тиквен пай или иначе казано използвайте ½ чаена лъжичка канела + ⅛ чаена лъжичка индийско орехче + ⅛ чаена лъжичка смлян карамфил.


Начин на приготвяне: 

За да направите тази рецепта, ще ви трябва кухненски робот, това е най-добрият начин да създадете гъста и гладка смес. 

1. Накиснете фурмите в купа с топла вода за 10 минути. Изцедете излишната вода с чиста кухненска кърпа или кухненска хартия.

2. Направете пастата в кухненски робот от фурмите и ядките, докато образуват гладка паста.

3. Добавете кокосовото брашно, ванилията и подправките (според вкуса ви). Пулсирайте няколко пъти, докато съставките се смесят.

4. Приберете сместта в хладилник за поне 30 минути.

5. След като се охлади, използвайте лъжица, за да вземете сместа в ръцете си, около една супена лъжица за всяка хапка, и ги оформете на топки. Поставете хапките в голям херметически затворен съд на равен слой. 

5. Може да гарнирате с шоколад, какако или кокосови стърготини - разгърнете рецептата спрямо вашите вкусове и желания. :)

6. Съхранявайте  в хранилник до 3 дни!


И да не забравя тези бонбони са страхотна компания и за кафето на мама :) 






0 Коментара

Все още няма коментари.

Само регистрирани потребители могат да коментират.