Сурови тиквени бонбони
Лесни и бъзри бонбони без печене! Това е страхотно здравословно лакомство, приготвено с истински съставки и подправки.
Меки, сладки и много ароматни от есенните подправки. Определено ще ви станат любими и ще ги правите отново и отново..
Необходими продукти:
- 1ч.ч. фурми;
- 1/2 ч.ч. орехи;
- 1 ч.ч. пюре от тиква;
- 1/2 ч.ч. кокосово брашно или кокосови стърготини;
- ванилия;
-подправка за тиквен пай или иначе казано използвайте ½ чаена лъжичка канела + ⅛ чаена лъжичка индийско орехче + ⅛ чаена лъжичка смлян карамфил.
Начин на приготвяне:
За да направите тази рецепта, ще ви трябва кухненски робот, това е най-добрият начин да създадете гъста и гладка смес.
1. Накиснете фурмите в купа с топла вода за 10 минути. Изцедете излишната вода с чиста кухненска кърпа или кухненска хартия.
2. Направете пастата в кухненски робот от фурмите и ядките, докато образуват гладка паста.
3. Добавете кокосовото брашно, ванилията и подправките (според вкуса ви). Пулсирайте няколко пъти, докато съставките се смесят.
4. Приберете сместта в хладилник за поне 30 минути.
5. След като се охлади, използвайте лъжица, за да вземете сместа в ръцете си, около една супена лъжица за всяка хапка, и ги оформете на топки. Поставете хапките в голям херметически затворен съд на равен слой.
5. Може да гарнирате с шоколад, какако или кокосови стърготини - разгърнете рецептата спрямо вашите вкусове и желания. :)
6. Съхранявайте в хранилник до 3 дни!
И да не забравя тези бонбони са страхотна компания и за кафето на мама :)
Все още няма коментари.